Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3109Batthyányiak és az Őrvidék a lélek fényében Projec

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Körmend
GPS koordináta N 47.010167,E 16.606693
Régiół Nyugat-Dunántúl
Megye Vas

Internet:

http://www.orsegieletmodturak.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-11-11 - Látogatás dátuma: 2008-11-11 - Utolsó módosítás: 2016-04-10A Batthyányiak és az Őrvidék a lélek fényében - határon átnyúló komplex turisztikai zóna kialakítása a fogyatékkal élők számára kompatibilis szolgáltatási struktúrával.
Körmend Város Önkormányzata a Szlovénia-Magyarország-Horvátország INTERREG IIIA program 2004-2006 támogatásával a Batthyányak és az Őrvidék a lélek fényében elnevezésű projektet valósítja meg.


A Project teljes anyaga: http://www.orsegieletmodturak.hu/index.php?oldal=projekt&nyelv=hu

A Batthyányak és az Őrvidék a lélek fényében című uniós projekt lehetőséget adott egy olyan turisztikai programcsomag kidolgozásához, amelyben a főúri kastélytól a falusi portáig terjedően bemutathatjuk Önöknek Körmendtől az Őrségen át a szlovéniai Rakican (Batthyányfalva) helységig terjedő terület látványosságait.

A projekt egy speciális határon átnyúló turisztikai zónát kíván létrehozni a körmendi Batthyány várkastélytól Muraszombatig, illetve Rakican-ig, (ahol a másik Batthyány kastély található) amelyben a kulturális turizmus, az ökoturizmus, a vallási turizmus, a kastélyturizmus iránt elkötelezettek, valamint a látáskárosultak, fogyatékosok köre egyaránt megismerheti a múlt jellegzetes életmód paradigmáit a főúri kastélytól a falusi portáig.

A 2003-ban boldoggá avatott dr. Batthyány-Strattmann László szemészorvos emléke és példája nyomán a hagyományos bemutatási formák mellett különleges tapintásra készült installációk, hangzós anyagok, az érzékelés számára megtervezett programok teszik lehetővé, hogy olyan szabadidős program-lehetőség jöjjön létre, amely a toleranciára, a másság (legyen az nyelvi vagy fizikai) elfogadására ad lehetőséget a közös élményszerzés keretei között.

A program tervezési elemei (akadálymentesítés, kert-tervezés az útvonal állomáshelyein) egy hosszú távú fejlesztés előmunkálatait jelentik, amelynek megvalósulása a térség egyik legfontosabb célállomásává teszi Körmendet és körzetét. A program koordinálására létrehozunk egy információs irodát, amely szlovén partnerirodáival közösen a modern elektronika eszközeivel segíti, szervezi ennek az egyedi kínálati csomagnak az eljuttatását a célközönséghez. Az információs anyagok magyar és szlovén nyelven, valamint speciális Braille (domború nyomás a látáskárosultak számára) írással is készülnek, célunk a program ismertté tétele az egész Unióban.

Teljesen egyedi jelleggel kívánunk megjelenni a turizmus kínálati rendszerében, amikor a két szélsőséges életmód paradigmát (főúritól a falusi portáig) mutatjuk be a közönségnek - egy túraajánlati csomagban, kibővítve szolgáltatásainkat, hogy megfeleljünk egy hátrányos csoport, a fogyatékosok és látáskárosult látogatók igényeinek is. Körmend eddig nem volt igazán célpontja a nyugat-magyarországi turizmusnak, de a Batthyányi kastély felújítása, - egyelőre ennek tervezési munkálatai - lehetővé teszik, és egyben előfeltételezik ennek megváltozását.

Természetes kapcsolódása van a programnak a szlovéniai partnerekkel közösen kialakított Szelíd turizmus című programhoz, valamint Az őrállók útja című programhoz, ezek szerves folytatása egy más aspektus szerint.
A komplex kínálati csomagba egyedi – a környék adottságait jól kiaknázó – látványosságokat és élmény-lehetőségeket sorakoztattunk fel partnereinkkel.

A projekt működőképes piaci forgalmazásához egy jól felszerelt és a speciális lehetőségeket jól reklámozó Tourinform iroda kialakítását teszi lehetővé Körmend városa, amely koordinálja és hirdeti majd a túra-lehetőségeket.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *