Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2752Trautenfels kastély

Kategória Kastély , Várkastély , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 8951 Trautenfels, Trautenfels 1.
GPS koordináta N 47.518736,E 14.081448 - nem pontos!
Régiół Közép-Ausztria
Megye Steiermark

Internet:

http://www.museum-joanneum.at/schloss-trautenfels/baugeschichte

e-mail:

trautenfels@museum-joanneum.at

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2015-05-31 - Látogatás dátuma: 2006-10-25 - Utolsó módosítás: 2015-05-31Elnézést kérek a képek minőségéért, de abban az időben, amikor a kastélyt látogattam, még nem volt digitális gépem, csupán egy videó kamerám (S8-as), így most utólag lementettem a videóról néhány képet, mert maga a kastély bemutatásra érdemes.

A kastélyban Múzeum van elhelyezve, szép gyűjteménynel, ennek képeivel nem fárasztalak benneteket, mivel a képek minősége sem megfelelő, nézzetek körül a Múzeum WEB lapján inkább.
Mivel nem volt eddig digitális anyagom a kastélyról, így szöveges információt sem kerestem eddig, most pótlom ezt is.
Németül nem tudván, a Google fordítót hívtam segítségül, így a szöveg sem lesz pontos.

Impozáns épület egy dombtetőn áll, jellegzetesen védekező bástyákkal, a völgyet védelmezve.

Ezen a helyen a kastély elődjét 1261-ben említik először. A főúri kastély a Salzburgi érsekség birtokába került a 13. században. A katonai konfliktusok miatt (az érsek és a stájer herceg között) a 13. században elfoglalták és elpusztították. A helyreállítása után az új várkastély épületét a Hoffmann család birtokolta és újra fontos szerepet kapott.
A reformáció idején, a kastély egyik központjává vált az új hitnek. Bizonyíték erre a várkastély közelében lévő, 1599-ben épült evangélikus templom elpusztult maradványai, melynek alapjait feltárták az 1991-1992 években.

1664-ben a stájer kormányzó gróf Siegmund Friedrich von Trauttmansdorff szerezte meg a tulajdonjogot, és átalakíttatta a barokk kornak megfelelően és ekkor kapta a Trautenfels kastély nevet.
Miután sok tulajdonos váltotta egymást, Gróf Josef Lamberg vásárolta meg a várkastélyt 1878-ban. Feleségének szánta hozományként, Anna Werndl és a saját vagyonából fedezte az akkor meglehetősen elhanyagolt épület helyreállítására és alakították át lakhatási lehetőséggel is. A Gróf halálát követően felesége, Anna folytatta a tulajdonosi feladatokat. Gazdasági problémák miatt 1941-ben eladták az új tulajdonos a Német Birodalmi Posta lett. A tervezett rekreációs és postai kongresszusi központot sem hozták létre, a II. Világháború miatt.

A háború után az Osztrák Köztársaság lett az új tulajdonosa, eladták 1959-ben a stájer Youth Hostel Szövetségnek. 1983 óta Trautenfels kastély a Pürgg-Trautenfels önkormányzat tulajdonában van.

Az 1950-es években került a kastélyba a regionális múzeum a Stájer Enns-völgy és a Ausseerland mint a Joanneum osztályaként.

1969 után Ifjúsági otthon helyeztek el az épületben, egyes részeiben mezőgazdasági és erdészeti szakközépiskola került, de rosszabbodó állapota miatt 1982 Őszén bezárták.
Miután 1983-ban felújították, 1992-től újra múzeumi célokat kapott, amely teljesen új anyaggal 1998-ban nyitottak meg újra. A 2009-2010 években nagyobb felújítást végeztek az épületen, az újratervezés során hangulatos szabadtéri világítást kapott az udvar.

Trautenfels kastély jelenleg múzeumként funkcionál, és mint kulturális központja lett az Enns-völgynek.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *