Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 6404Riegersburg

Kategória Várkastély , Utazás

Kép album megtekintése

Cím A-8333 Riegersburg
GPS koordináta N 47.007450,E 15.933410
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Steiermark

Internet:

http://www.veste-riegersburg.at/

e-mail:

veste-riegersburg@aon.at

Telefon:

+43-3153/82131

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-08-25 - Látogatás dátuma: 2008-08-24 - Utolsó módosítás: 2016-05-18Stájerország keleti részén, Rábafüzestől kb. 30 kilométerre áll a hegytetőn Riegersburg vára.
Riegersburg vára egy 482 méter magas vulkanikus sziklára épült, autóval egy nagy parkolóig lehet felmenni, aztán a parkolóból siklóval a várhoz (egy útra 2 euróért, gyerekeknek féláron). A várba a belépő 9,50 €.

Ezen a helyen már a 12. században is állt vár, ezt bővítették és építették át folyamatosan a századok során. A 15. században stájer belharcokban pusztult el az alsó vár. A riegersburgi vár mai formáját Katharina Elisabeth von Galler (született Wechsler) bárónőnek köszönheti, aki a 17. század derekán élt itt, és nagy örömét lelte otthona csinosítgatásában.
A vár erődítményként is kiválóan megállta a helyét, soha senki nem tudta bevenni. Se a török, se – persze még jóval korábban – a magyarok.

A pénztárnál magyar nyelvű, néhány oldalas vezetőt lehet kérni.

Hírnevét bevehetetlensége és csodálatos állapota mellett egy Gallerin nevű hölgynek, és egy eszméletlen méretű jégesőnek köszönheti. Vagy talán még inkább az emberi butaságnak, hiszékenységnek, és két elmeháborodott, nőgyűlölő szerencsétlennek, akik ekkor már réges-régen nem éltek, de átkozott hagyatékuk (a Boszorkánypöröly, vagy Hexenhammer) két év alatt 95 ember kínhalálát okozta a környéken.
Ki okozhatta azt az 1673-as jégesőt, ami a Riegersburg környéki vidéket sújtotta? Csakis a boszorkányok. Stájerország leghírhedtebb boszorkányperében 95, különböző rendű és rangú embert kínoztak meg, ítéltek el és végeztek ki. Róluk és az 1673-1675 közötti boszorkányperről szól a vár egyik kiállítása.

A két leglátványosabb terem a lovagterem, illetve az abból nyíló fehér terem. Az előbbi egy 19x8 méter alapterületű, 6 méteres belmagasságú helyiség, mennyezetén és hatalmas ajtóin faintarziákkal. A lovagterem adott helyet a lakomáknak, most is ott tivornyáznak a főúri viaszfigurák a terített asztalnál, ahogy annak idején tették az igaziak, egyszer 26 álló napon át. Kellett is a bor, még szerencse, hogy megtermett a hegyoldalban a szőlő, és megterem azóta is, melegük ugyanis biztosan nem volt. Van a teremben egy salzburgi csempékkel kirakott kályha, ebbe kb. 6 köbméter fa kellett, csakhogy egyszer átmelegedjen a terem.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *