Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 8836Rinyatamási (Szécshenyi) vadáskastély

Kategória Vadászkastély

Kép album megtekintése

Cím Rinyatamási-Görgeteg
GPS koordináta N 46.164369,E 17.430528
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

e-mail:

Telefon:

+36 82 718-021

Megjegyzés:

Tel: +36/82/467-031

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-08-04 - Látogatás dátuma: 2010-03-28 - Utolsó módosítás: 2015-06-18Ott jártunkkor kapott információ (2008):
A kastély olasz magántulajdonba került, 2008 nyarán elkezdi az új tuljadonos a felújítását, eredeti állapotában kerül helyreállításra és továbbra is vadászkastélyként szándékozzák üzemeltetni.

Forrás: Somogy.hu
"Az egykori Széchenyi-kastélyt az elmúlt években gyönyöruen felújította a Lábod-Mavad Rt. olyannyira, hogy még a Széchenyiek régi címere is felkerült a homlokzatra. A vadászidény kivételével nyitva áll mindenki elott, lakájos vendégszobákkal és kiváló konyhával várják az érdeklodoket. Az étlapon is érzékelheto, hogy vadban és halban gazdag a vidék. A vadászkastély és a falu között régen állt egy másik fogadó is, a Pipagyújtó csárda, amelyrol azonban ma már csak a helyi betyárlegendákban esik szó."
Hát bizony ez elég régi információ lehet, a kastély mai állapotában (2008.május), bizony nagy felújításra szorul, beázik, pereg a vakolat, helyenként penészes falak.

Forrás: SEFAG Kft.
"Ez a Lábod és Görgeteg között félúton található, a Széchenyi család által az 1800-as évek végén létrehozott épület eredetileg is vadászkastélynak készült, ezért amikor a Lábodi Állami Gazdaság renováltatta az épületet, nem tett mást, csak visszaadta annak eredeti funkcióját, így az első külföldi vadászvendégeket 1966-ban tudták itt fogadni. A kastély többszöri átalakítás után jutott el mai állapotába, s lett a magyar vadgazdálkodás egyik szimbóluma. Az idős tölgyfákból álló, hatalmas virágágyásokkal bíró parkban található kastélyt sok igen magas rangú vendég látogatta meg az elmúlt évtizedekben, s az épületről készült fotók Európa majd mindegyik vadász szaklapjában megjelentek már, öregbítvén ezzel annak hírnevét. A kibővítések után a kastély alkalmassá vált akár 50 fő részvételével megtartandó értekezletek, családi és vállalati események megtartására is, s a parkban található féltetős kerthelységben akár 100 fős lakodalmak megtartását is vállalni tudjuk. Vendégeink számára különleges élményeket adó programokat tudunk szervezni, hiszen húsz kilométeres távolságon belül Nagybajomban, Csokonyavisontán és Nagyatádon is rendelkezésre áll termálfürdő, a közeli Hencsén pedig igényes golfpálya várja az érdeklődőket. Sokakat vonz a nagysalléri vadászmúzeum és a petesmalmi vidrapark."
Bizony már ez az információ is elavult.

Görgeteg, Rinyatamási vadászkastély és parkja
"A Görgeteg község határában található vadászkastély parkja és a területet övező erdő a Dél-somogyi Mezőgazdasági Kombinát kezelésében van. A parkban sok idős faegyed található, közülük különösen értékesek az 1,0-1,2 m törzsátmérőjű kocsányos tölgyek és a lucfenyők. A park keleti és északi részéhez fiatalabb erdőállomány csatlakozik. A vadászkastélyt a Széchenyi-család építtette, jelenlegi olsz tulajdonosa vadászati célokra hasznosítja."

Ha elkészül a fejújítás és újra megnyitásra kerül a vadászkastély, újra felkeressük, hogy bemutathassuk az új állapotot.


2010.március 28. a felújítás elkezdődött, de más egyebet nem tudtunk meg.

www.civertan.hu


2015 - újra próbáltam infót találni: http://www.borsonline.hu/20150217_nalunk_vett_pazar_kastelyt__a_milliardos_benetton
"Milliárdos szomszéd Lábod és Görgeteg között messze bent a fák mögött feltűnik az egykori Rinyatamási vadászkastély tornya. A kastélyt a Széchenyi család építtette az 1800-as években. Néhány éve zárták el az egész területet , amikor az olasz világmárka egyik alapítója, Carlo Benetton megvásárolta a körülötte lévő földekkel együtt.

Sokan úgy vélik: a Széchenyi-kastélynak önkormányzati kézben kellett volna maradnia. Nem tudni, hogyan jutott Benetton a történelmi kastélyhoz. Azt mondják: egyik napról a másikra megjelent és bezárták a kaput."

Olyat is olvastam, hogy csere üzlet volt, Benetton éíptett cserébe egy új vadászházat az erdőgazdaságnak, cserébe kapta a kastélyt, jó üzlet volt, kár érte, megint kevesebb egy szép épülettel, amely a nyilvánosság előtt bezárta kapuit!

Forrás: http://www.life.hu/csalad/20150218-carlo-benetton-milliardos-a-benetton-marka-tulajdonosa-megvette-szechenyi-egykori-kastelyat.html
"Szigorúan elzárt terület lett az egykor népszerű kastély

Még a helyiek sem léphetik át a birtok határát. Állítólag a kastélyt Carlo nászajándékba vette. Most egy kecskeméti család lakik benne, akik karbantartják az épületet és kiszolgálják a Benetton családot, amikor jönnek a birtokra pihenni."

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *