Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5607Hotel Kardosfa

Kategória Vadászkastély

Kép album megtekintése

Cím 7477 Zselickisfalud-Kardosfa
GPS koordináta N 46.243809,E 17.757243
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

http://www.kardosfa.hu/

e-mail:

info@kardosfa.hu

Telefon:

+36/82-505-190

Megjegyzés:

Mobil: +36/30-204-7278

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-05-29 - Látogatás dátuma: 2010-02-28 - Utolsó módosítás: 2019-04-08Kardosfa - a valamikori Esterházy erdészlak, majd vadászház - a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. egyik, a Zselici dombvidék 8.300 ha nagyságú vadászterületén, a Zselici Tájvédelmi Körzetben, Kaposvártól 20 km-re található.

Kutatók Kardosfa első írásos emlékét a XI. századra teszik. I. László király adomány levelében szereplő Karán pusztát Kardosfával azonosítják, az irományban megemlített 30 zselici kanászház egyikeként. A zselici erdőrengetegben ősidők óta ún. makkoltató állattartás zajlott, s ezeken a kis településeken éltek a disznók őrzői. Ezen puszták nagy része az idő folyamán, a háziállattartással együtt megszűnt, helyüket és nevüket a területrészek nevei őrzik pl. Márcadó, Szerenke, Vitorág.
Kardosfa neve kevés írásos emlékben szerepel, sokkal inkább a szájhagyomány útján terjedő legendákban maradt fenn történetével és nevének eredetével kapcsolatban valami emlék.

Írásos dokumentumokból az 1700-as évektől lehet követni Kardosfa történetét, amelynek hírét, fontosság Szenna felőli út illetve a 67-es főútát elsősorban a vadászat adta. Az 1700-as évek közepén itt épült a Zselic első vadászháza. Később a település vadászati és erdészeti irányító központtá fejlődött, ezért a vadászházzal szemben 1850-ben megépítették az erdőmesteri, fővadászi, később az erdőgondnoki lakást, majd irodákat. Ebben az időben Kardosfa pusztán 12 lakóház volt, több mint 25 háznéppel, a családfők valamennyien vadászati és erdészeti munkát végeztek. Később Kardosfa puszta, a többi kis településhez hasonlóan elnéptelenedett, de az erdőgondnoki lakás és iroda fennmaradt és betöltötte funkcióját.

Az erdőgondnoki irodát a SEFAG 1982-től vadászházzá alakította, ahol 21 fő elszállásolására és igényes ellátására volt lehetőség. Ezt a szerepet 2006 tavaszáig, a Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont építésének kezdetéig látta el.

A dombvidéki táj rendkívül változatos, az erdő egy összefüggő egységet alkotva szinte a rengeteg érzetét kelti. Ebben a különleges, varázslatos környezetben épült az egykori vadászház bővülésével az új Ökoturisztikai és Konferenciaközpont. A háromcsillagos hotelben kialakításra került 23 db szoba 48 férőhellyel, továbbképzések, konferenciák, állófogadások, szakmai, vállalati és családi rendezvények helyszínéül szolgáló max. 60 fős - modern technikával felszerelt - konferenciaterem, továbbá a szálloda része egy 56 fő befogadására alkalmas étterem is.

Saját vélemény
Barátságos vendégfogadás, ízletes konyha, szolid árak jellemzik, az étteremben használt alapanyagokat a környékbeli termelőktől. szerzik be, a méz termékét kipróbáltuk, valóban igazi méz!
Csodálatos környezetben az erdő közepén helyezkedik el, két felől közelíthető meg, Szenna felől rövidebb Szenna felőli út illetve a 67-es főút felől, de a 61-es út felől hangulatosabb, igazi erdei úton közelíthető meg.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *