Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2392Gyopárosfürdő

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 5904 Orosháza, Fasor u. 3.
GPS koordináta
Régiół Dél-Alföld
Megye Békés

Internet:

http://www.gyoparosfurdo.hu/

e-mail:

furdort@gyoparosfurdo.hu

Telefon:

68/411-962

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Egresi János , fényképezte: Nagy Zsolt Imre - Felvitel dátuma: 2008-04-26 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2008-09-11Az anyag összeállításában társszerzőm volt: Nagy Zsolt Imre

Orosháza központjától 3 kilométerre, természetvédelmi területen, a Gyopáros-tó partján található Gyopárosfürdő "Az Alföld gyöngye"-ként ismert üdülőhely. A három tóból álló tórendszer 1869-től vált közismertté, mint gyógyhatású fürdő. A természetes alkálihidrogénkarbonátos víz különböző mozgásszervi , gyulladásos, reumatikus és ízületi bántalmak, nőgyógyászati panaszok gyógyítására ,valamint balesetek ,műtétek utáni rehabilitálásra alkalmas. A Gyógyászati Központ a gyógyvíz gyógyerejére alapozva teljes körű szakorvosi ellátást, fiziko-, elektro- és balneoterápiás gyógykezeléseket biztosít.

Az Egészségmegőrző Központ rekreációs, relaxációs és frissítő szolgáltatásokat nyújt vendégei számára. Pezsgőfürdő, szauna, szolárium, víz alatti vízsugármasszás, valamint teljes és részleges testmasszás biztosítja a felüdülést a pihenni vágyóknak. Továbbá teniszpálya, strandröplabda pálya, csónakázási és vízibiciklizési lehetőség áll a vendégek rendelkezésére.

Gyópárosfürdő jelképe az egykori víztorony, jelenleg Panoráma kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tórendszerre. A víztorony az idők folyamán többszörösen kiszolgálta rendeltetését, és a fürdő egyedi megjelenésű jelképévé vált. Napjainkban, felújított állapotban, de az eredeti formáját megőrizve, panoráma-kilátóként működik, kellemes látványt biztosítva a teljes tórendszerről és környékéről az ide látogató vendégeknek és a fürdőzőknek. A kilátó, továbbá otthont ad, az orosházi Regionális Múzeum által berendezett, Gyopáros történetét bemutató múzeumnak, amely egészen az 1800-as évekig visszamenőleg, írásos és tárgyi emlékekkel ismerteti a korabeli szokásokat, foglalkozásokat.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *