Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4150Munkácsy Mihály Múzeum

Kategória Múzeum

Kép album megtekintése

Cím 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 9.
GPS koordináta N 46.681891,E 21.100059 - nem pontos!
Régiół Dél-Alföld
Megye Békés

Internet:

http://www.munkacsy.hu/

e-mail:

mmm@bmmi.hu

Telefon:

66/328-040

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-04-02 - Látogatás dátuma: 2008-03-27 - Utolsó módosítás: 2014-05-112008-tól Ön egy egészen más, új és érdekes múzeumot talál a régi helyén. A fenntartó megyei önkormányzat sikeres pályázata eredményeként ugyanis - igen jelentős uniós támogatást felhasználva - teljesen megújult a több mint százéves múzeum is.

A változás nyomán csaknem kétszeresére bővültek a kiállítóterek, átfogó és korszerű természettudományi, régészeti, néprajzi és történeti kiállítások mellett gyermekfoglalkoztató helyiség és műhely (pl. tűzzománc-égető kemence, fazekaskorong), háromdimenziós vetítőterem, óriási akvárium, több tucat érintőképernyő, valamint hangvezérléses, többnyelvű tárlatvezető rendszer várja a látogatókat. A mozgáskorlátozottak közlekedése szintén megoldott.

Munkácsy Mihály kiállítás

    Munkácsy Mihály Múzeuma a névadó mester, Munkácsy Mihály festményein és grafikáin kívül ereklyéit, dokumentumokat valamint korabeli fényképeit mutatja be. Alkotásai és a személyéhez fűződő tárgyegyüttesek gyűjteményünk fontos darabjai, hagyatéka egyedülálló, pótolhatalan egységét képezi a kiállításnak.
    A világháló nyújtotta lehetőségek kihasználásával olyan információs bázist és műtárgymennyiséget adnak közre, mely teljes terjedelmében eddig kizárólag a kutatók számára volt hozzáférhető. A gyűjteményt tematikusan feldolgozó fejezetek a könnyű és gyors tájékozódást segítik.
    A kiállítás különleges értéke a "kicsi Jeanne" - Munkácsy Mihály festménye, melynek megvásárlására összefogot a teljes Békés megye, sőt az egész ország. A festmény megvásárlására példátlan összefogás valósúlt meg, erre korábban még nem volt példa, hogy kulturális célra ekkora összeg gyűljön össze, adakozásból.


Tengelic múzeális anyaga
    Munkácsy Mihály Múzeuma virtuális tárlatára, amely az 1870 és 1940 közötti időszak építészeti és viseletváltozását, ezzel együtt az említett időintervallumban készült, romló állagú, veszélyeztetett, kifakult archív papírképeket és fotókat mutatja be.


Néprajzi kincseinek bemutatása
Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *