Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2653Kunszentmárton látnivalói

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 5440 Kunszentmárton
GPS koordináta
Régiół Észak-Alföld
Megye Jász-Nagykun-Szolnok

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Egresi János , fényképezte: Nagy Zsolt Imre - Felvitel dátuma: 2008-03-08 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2008-03-14A terület a kedvező feltételek miatt már a neolitikumban is lakott terület volt, majd a későbbi korok során is. (Bronzkor, Népvándorlások-honfoglalás kora)
A település helyén és környékén a honfoglaláskor szláv-bolgár népek laktak, akik azután az Ond törzsek tagjaival keveredve elmagyarosodtak a szentkeresztség felvétele után a Tisza, Körös és Kurca partjain, leginkább apró halászfalvak alakultak, s miután Szentmárton régi és jelenlegi területe is kiemelkedett a körülvevő akkori mocsarak, tavak közül, feltehető, hogy itt is halásztelepülés állt, mely a többiek templomos központjává vált.
A Hármas-Körös alsó folyásának bal partján elterülo Kunszentmárton város: középkori eredetu település. Nincs okunk kétségbe vonni azt a feltevést, hogy már államalapító Szent István királyunk idejében a templomos helyek közé számított.
Különbözo oklevelek 1212-1215 között "Mortum falu" néven emlitik.

A hatvanas évek közepén meginduló iparosítási folyamat során építő-, könnyű-, és élelmiszeripari üzemek települtek a községbe. A nagyüzemi mezőgazdaság egy 12.600 hektáron gazdálkodó termeloszövetkezet és állami gazdasági kerület képviseli. A rendszerváltás utáni önkormányzatok fő eredménye, hogy az első levezényelte a politikai rendszerváltást, a jelenlegi pedig megkezdte a gazdasági rendszerváltás utáni stabilizációt és megalapozta a jövőbeli fejlődés lehetőségét.

Kunszentmárton idegenforgalma két pilléren nyugszik: a Körös folyó adta természeti környezet és a rendezvények gazdag sorozata. A város mellett húzódó Hármas Körös és ártere a Körös-Maros Nemzeti Park része. Védett növény és állatvilága igen gazdag, mely a szakemberek részére kimeríthetetlen kutatási területet biztosít.

A természetben gyönyörködő látogató is napokon keresztül barangolhat akár a gáton kerékpárral megközelítve a távolabbi területeket, akár gyalogosan sétálva a folyópart mentén kialakított „horgászösvényeken”. Érdemes felkeresni a holtágakat, melyek madárvilága egyedülálló. (Tehenes holtág, Sulymos holtág, Verebes holtág).
A sétát érdemes a főtéren kezdeni a műemlék jellegű 1781-ben épült római katolikus templomban.

Látnivalók

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *