Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2496Mákvirág Vendéglő

Kategória Étterem

Kép album megtekintése

Cím 8253 Révfülöp, Petofi S. u. 4.
GPS koordináta N 46.829777,E 17.618678
Régiół Közép-Dunántúl
Megye Veszprém

Internet:

http://www.kali.hu/kal-vin/

e-mail:

kal-vin@axelero.hu

Telefon:

87/463-173

Megjegyzés:

KÁL-VIN Pincészet Kft. Révfülöp, Tavasz u. 16.

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2008-03-07 - Látogatás dátuma: 2007-06-03 - Utolsó módosítás: 2008-03-07A Káli – medence a Balaton-felvidék, a Pannon táj gyöngyszeme. A honfoglalás utáni idoben a Kál nemzetség birtoka volt, neve is innen származik. A szolo és bortermelést a rómaiak honosították meg e vidéken, majd a korai középkorban az Árpád házi királyi udvar kedvelt italai közé tartozott az itt érlelt bor. A Káli-medencét körül ölelo bazalt szolohegyek által alkotott körzet a Balaton-felvidéki történelmi borvidékhez tartozik, ezen belül önálló, természetes kis régiót képvisel. Jellegzetes adottságainál fogva hosszú ideig volt különálló tájvédelmi körzet, ma a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része.

A KÁL-VIN Pincészet Kft. 1993-ban alakult a Varga család szolo és borgazdaságából, ma is lendületesen fejlodo, a környék egyik meghatározó családi borászata. Szoloterületeink nagyobb része a Káli-medence legjobb düloiben található, de a Badacsonyi Borvidéken, a permi vöröshomokko talajú Balatonrendesi szolohegyen is rendelkezünk szoloültetvényekkel. Szoloink az ország egyik legkiválóbb fehérbor termelo területén helyezkednek el. Fo fajtáink az Olaszrizling, Szürkebarát, Chardonnay. A választék bovítése érdekében termelünk Traminit, Rizlingszilvánit is.
Borászati üzemünket Révfülöpön a hagyományosan "Mákvirág" pincének nevezett 100 éves épületegyüttesbol fejlesztettük, amely jól megközelítheto, teljes infrastruktúrával ellátott helyen található. A teljes tárolókapacitás 2500 hl, melynek fele 70-100 hl-es hordókat befogadó, boltíves ászokpince. Másik fele saválló tartályokkal berendezett új pinceágak. Az üzem a borászat teljes folyamatát magába foglalja, a korszeru szolofeldolgozás- cefre és mustkezelés - irányított erjesztéstol az automata palackozóig.
Családunk borászati hitvallása a korszeru, igényes borászat és a történelmi borvidék hagyományainak ötvözete. Célunk, hogy termékeink, a kiváló magyar fehérborok palettáján önálló színt képviseljenek, hosszú távon megbízhatóan, megfelelo választékkal és magas minoséggel szolgáljuk ki fogyasztóinkat.


A Mákvirág Borház (Vendéglő), a Pincészet szerves részeként, egész éves nyitvatartással, borvásárlási lehetoséggel várja a borok és a finom étkek kedvelőit.
A borkóstolókon vendégek a Pincészet minőségi és különleges minoőégű fehérboraiból kapnak válogatást, melyet a látványkemencében helyben sütött sós és édes sütemények, az ízletes egytálételek és a változatos, salátákkal, mártásokkal, körített roston sült húsok borokhoz illő ízei kísérnek.

Az igényesen berendezett borozóban - télen kandallótűz mellett, az ódon hangulatú ászokpincében, a Balatonra néző kitűnő panorámával, a teraszon, a szemet gyönyörködtető kertben, a borok és ételek ízvilágában szerezhet kellemes visszatérésre csábító élményt a Mákvirág Borházba betérő látogató.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *