Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 6486Téglagaléria - Bugaszeg

Kategória Utazás , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím Bugaszeg, M7 - Balatonboglári lehajtónál
GPS koordináta N 46.758121,E 17.648370
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

http://www.bugaszeg.hu/

e-mail:

Telefon:

+36 85/351-290

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2013-03-17 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2013-05-10Bugaszeg egy jobbára mély fekvésű terület Balatonboglár és Ordacsehi között, szelíd lankákkal, melyet az M7-es autópálya szel keresztül. A területen lévő egykori majorság – puszta – az 1940-es években Varga Béla egykori boglári plébános, későbbi Nemzetgyűlés Elnöke, illetve az egyház tulajdonában volt. A II. világháború és az azt követő politikai helyzet folytán a majorsági akolt széthordták és a földosztás során a terület magánkézbe került. (Meg kell említeni, hogy Varga Béla a terület lankáin – ma az autópálya 143+800 km szelvénye –két tüdőbeteg családnak hajlékot is építtetett, melynek nyomai ma is megtalálhatóak). A területet ma halastó-horgásztó, erdő és szántóföldek veszik körül, melynek kiemelkedő pontján, az egykori majorság mélyén, egy egykori cseléd lelkes unokája a régmúlt munkáskezeinek tiszteletére téglamúzeumot épített.

magánerőből és közadakozásból épülő sajátos épületegyüttes és térinstalláció mára turisztikai célponttá vált, ahol a történelmi miliő mellett minden korosztály számára kínálkozik program. A további fejlesztéshez, a téglagyűjtemény teljessé tételéhez az Ön jó szándékára is szükség lehet.

A terület megközelíthető az M7-es autópálya Balatonboglári csomópontjánál, a budapesti felhajtó ágnál elkanyarodva, majd a BUGASZEG jelzőtábla útmutatása szerint 1222 m, rendezett, mart aszfaltos úton.Önálló szervezésű családi rendezvényeknek, pikniknek is helyt adunk, a szomszéd halastónál napijegyes horgászat is lehetséges.Csere János szabadkőműves több mint tíz éve saját erőből épít a bugaszegi szőlőhegyen egy olyan létesítményt, amelyet a környékbeliek – amíg készült – csak bolondvárnak, vagy habókos katedrálisnak neveztek. De most már egyre többen kíváncsiak az építményre. Ezt a csaknem kétszáz négyzetméter alapterületű, négyszintes épületet ugyanis egyedül Csere János építette a két kezével, használt téglákból és terméskövekből, és kezdetben – áram híján – maga keverte hozzá a maltert. A tulajdonos azt mondja: ez az alkotó munka jelentette számára a teljes kikapcsolódást az évek során, miután szakított a helyi képviselő-testülettel, amelynek két cikluson keresztül is tagja volt. A megnyugvást a nehéz fizikai munka jelentette számára – fenn a bugaszegi szőlőhegyen, ahol egykoron a nagyapja őrizte a grófék disznóit.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai
Vass László: Egy sikeres adócsaló,hazudozó naplója.

www.kastlyok.hu  * Start  *