Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4726György Villa

Kategória Kúria , Pincészet , Rendezvényközpont

Kép album megtekintése

Cím 1222 Budapest, XXII., Nagytétényi út 141.
GPS koordináta N 47.399556,E 19.004640
Régiół Pest
Megye Budapest

Internet:

http://www.gyorgyvilla.hu

e-mail:

info@gyorgyvilla.hu

Telefon:

Tel: 06-30/670.38.58

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-12-02 - Látogatás dátuma: 2007-11-30 - Utolsó módosítás: 2016-06-02Budatétény és Baross Gábor - telep találkozásánál, a Nagytétényi út 141. szám alatt szépen rendbe hozott kúria látható. Az 1825-ben épült egyemeletes klasszicista villát 1990-ben újították fel, ma a Hungarovin vendégháza.

Forrás: http://www.gyorgyvilla.hu/
A György-Villa kövei régi korok kultúráját, szorgos vincellérek mindennapi munkájának emlékeit, építtetőjének életszeretetét tárja elénk.

Budafokon egykoron a Római Birodalom határőrtornyai vigyázták ezeket az ősi szőlő- és gyümölcsligeteket. A XV. század végén a budai ferences rend kapta meg a területet, akik pincét vájtak és építettek ezen a helyen. A borvidék gazdagságát is szimbolizáló épületet 1827-ben kezdték el építeni. Ezután többször cserélt gazdát, végül egy Dőry György nevű borkereskedő 1867 karácsonyára építette át a mai formájára, ajándékul barátnőjének. Az 1872-ben egyesült főváros óriási terjeszkedésnek indult, melynek áldozatává váltak az egykoron Budafokon virágzó szőlőültetvények. 1986-ban került sor az épület és a park teljes felújítására. A több száz éves borászati hagyományokkal rendelkező, egyben bormúzeumként is szolgáló budafoki György-Villa pincéjében érlelődnek a cég gasztronómiai borcsaládja, a György-Villa Selection különös gonddal válogatott és kezelt borai.

A György-Villa borkülönlegességei a fehérborairól ismert Etyek-budai borvidékről és a vörösborairól méltán híres Villányi borvidékről számaznak. A György-Villa válogatás szép fajtajelleges boraival a gasztronómia egyik legkedveltebb borcsaládja. A festői környezetű György-Villában bormúzeum található, ezenkívül sorozatos rendezvények, művészeti estek és borászati előadások kerülnek megrendezésre. A cég gasztronómiai borcsaládjának örök otthont és nevet adó épület szeretettel várja a jó bor és a kultúra barátait.

Ez a gyönyörűen rendbe hozott vendégház a maga csodálatos parkjával és múzeális boraival várja minden kedves látogatóját. Borkóstolóval egybekötött látogatásnak az időtartama 70-90 perc. A György Villa borok mellett, melyek a gasztronómiát kedvelők részére készülnek, láthatóak különböző muzeális értékű borkülönlegességek is, valamint borainkat a helyszínen is megvásárolhatják.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *