Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 10729Lázár Kúria - Andezit Fogadó - Virágos Puszta

Kategória Kúria , Panzió , Múzeum

Kép album megtekintése

Cím Bér - Virágos puszta
GPS koordináta N 47.878477,E 19.501076
Régiół Észak-Magyarország
Megye Nógrád

Internet:

http://www.andezithotel.hu

e-mail:

info@andezithotel.hu

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-11-04 - Látogatás dátuma: 2018-04-22 - Utolsó módosítás: 2018-05-01A Kúria utolsó tulajdonosa és lakója Dr. Lázár Andor (1882-1971) volt, aki 1948-ban volt kénytelen elhagyni a kúriát és bírtokát.

Bér Nógrád megye egyik legszebb fekvésű falucskája.
A települést körülölelő dombok tetejének egyikén 7,5 hektáros gyönyörű parkban helyezkedik el a 100 férőhelyes vadászkastély, amely szolgáltatásaival és kényelmével már megnyitásának pillanatában óriási népszerűségre tett szert, nem csak a pihenni vágyó családok, hanem a konferenciákat, találkozókat rendezők körében is. Minden korosztály megtalálhatja ezen a helyen mindazt, ami a kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz szükséges.

A parkban sétálva sok olyan élményben lehet része a látogatónak, ami feledteti a mindennapok rohanását. A park keleti oldalán található tengerszem egy mesterséges tó, amit az állatok itatása céljára és a kirándulók kedvére hoztunk létre. A séták során megfáradt vendégeket különféle szórakozási lehetőség várja. A drink bár, a csárda, az étterem és az otthonos szállások mind a kényelmet szolgálják.

A kastélyban található zeneterem, könyvtár, étterem, tárgyaló a rendezvényeknek kínál hangulatos helyszínt. A magyaros berendezésű étteremben házias ételeket, ínycsiklandozó helyi specialitásokat kínálunk, mint például a középkori vacsora mangalica malacsülttel. Aki már kóstolta nálunk a mangalica malacsültet, később sem fog tudni lemondani róla.

Olvasó és könyvtárterem
Nagy magyar gyűjtemény, Kossuth, Széchenyi, Rákóczi írásai, továbbá Arany, Jókai, Petőfi, Tompa kötetei. Emellett a legkülönfélébb témakörökben több mint 10.000 kötet vár a könyv szerelmeseire.

Kápolna
A lakóknak lehetőségük van vallásuk gyakorlására a helyi kápolnában. Egy istenünk van, itt minden felekezetnek megvan a bibliája, imakönyve, énekeskönyve, jelenleg több mint 500 kötet. Történelmi felekezetekre gondolunk, katolikus, evangélikus, református, baptista és zsidó.

Őshonos és egzotikus állatok
A kastély parkjában az őshonos állatoktól kezdve az egzotikus ritkaságokig mindenféle állat látható. Magyar racka juhok, mangalica malacok, szarvasok, őzek, vaddisznók, pávák, pónilovak, indián lovak, szamarak, tevék, láma, strucc sétálnak szabadon. Az állatok szelídek és lehet őket simogatni.

Bér termálkristály
Nógrád megye legmelegebb termálvize Béren található, ami 87 fokos. Jelenleg a megyében nincs melegvizes fürdő és azon dolgozunk, hogy megvalósítsuk Béren az elsőt. Előzetes elemzések alapján reuma és izületi betegségek gyógyítására alkalmas és a víz összetétele jobb, mint a Hévízié.

Különleges élményben volt részünk amikor a kúria jelenlegi tulajdonosa Maczó László körbevezetett bennünket "birodalmában", a vezetést fűszerezve, megkínálva a ház egyik különlegességével a "Béri pálinkával".

A tulajdonos személyesen bemutatta az épületet., így megnézhettük:
a múzeumként berendezett kastély részt, ahol láthatóan előtérbe került a tulajdonos Magyarország iránti hazaszeretete, hűsége. Ez nem a manapság divatos zászlókban jelent meg, hanem abban a lelkesedésben ahogy bemutatta gyűjteményét, amely számos egyedi ritkaságot is tartalmaz (könyvek, országgyűlési jegyzőkönyvek, régi kormány programok, és ez mind eredetiben).
A valamikori kápolna toronyban berendezett egy kis szobát amely kápolnaként működik, ahol minden vallású ember megtalálja saját bibliáját és gyakorolhatja szabadon vallását. Ugyancsak a toronyban került elhelezésre a mintegy 6.000 kötetet tartalmazó könyvtár, telis-tele könyv ritkaságokkal, láthatóan máris kinőtte a neki szánt teret.

Megtekinthettük a kastély múzeum külön termeit, "Vadász szoba"-t, "Nászutas lakosztály"-t, "Kastély lakosztály"-t, "Házasság kötö terem"-t.

Megtekinthettük az egyedülálló "Szabad Európa Rádió - Múzeum"-ot.
Köszönjük!

Utolsó látogatásunk során, tele parkolót találtunk, de egyetlen lelket sem láttunk, csupán néhány autóban feleségeket, az egyiktől megtudtuk, hogy "Vitézi Rend" találkozó van. Eredetileg úg terveztük, hogy itt fogunk ebédelni, de végül a Sziráki Kastélyszállóban ebédeltünk.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *