Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4968Tropicarium - Campona Budafok

Kategória Múzeum , Kalandpark

Kép album megtekintése

Cím 1223 Budapest, Nagytétényi út 35.
GPS koordináta N 47.408360,E 19.018066
Régiół Pest
Megye Budapest

Internet:

http://www.tropicarium.hu/

e-mail:

matrai@tropicarium.hu

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-12-03 - Látogatás dátuma: 2007-12-02 - Utolsó módosítás: 2016-04-14A TROPICARIUM történe.
Tropicarium ötlete egy Svédországban élő magyar üzletember, Farkasdi Károly nevéhez fűződik. Ő és családja hozta létre 1990-ben Kolmardenben és 2000-ben Budapesten az első ilyen jellegű intézményt, ők fejlesztették ki és valósították meg azt az egyedülálló tartalmat, melyet a Tropicarium képvisel. A kiállítás ötvözi magában a hazai halak, a trópusi esőerdőben élő állatok, és a tengerek, óceánok mélyében lakók életének bemutatását. Mindezen állatok köré az eredetihez teljesen hasonló környezetet varázsoltak, hogy mind az állatok, mind az őket megcsodálni vágyó látogatók jól érezzék magukat.

A közel 3000 m2-en elterülő Tropicarium falai között több száz fajta állat és burjánzó növény kapott helyett. Az állandó kiállítás keretében 8 teremben csodálhatók meg -többek között- a szabadon repkedő egzotikus madarak, az indákon ugráló selyemmajmok, a trópusi esőben ázó aligátorok, a komótosan mászkáló sarkantyús teknősök és a lenyűgöző látványt nyújtó akváriumokban úszó halak, amelyek származási helyüket tekintve a világ minden tengerét képviselik a magyar látogatók előtt.

Főbb látványosságok
- Magyar Fauna
- Majmok, Leguánok
- Kígyók Madarak
- Aligátorok, Esőerdő
A Tropicarium különleges látványossága az a kis őserdő darab, melyet a látogatók szeme elé varázsoltak a Tropicarium létrehozói. A negyedóránként eleredő langyos, trópusi eső, a villámlás és mennydörgés valóban azt a képzetet kelti, mintha egy érintetlen, fülledt őserdőben az aligátorok felett átívelő fahídon állnánk.
- Rovarok, Teknősök, Békák
- Édesvízi akváriumok
- Cápák
Az 1,4 millió literes nagy medence 13 méter hosszú látványalagúttal és két, egyenként 9x4 méteres áttekintő üveggel ad otthont hat cápának.
A cápák a rájákhoz hasonlóan a halak osztályán belül a porcos halakhoz tartoznak.
A Tropikáriumban két fajt mutatunk be, mindkettő főként a tengerparti részeken, korallszirtek között él, de hajlamosak több ezer kilométert vándorolni. Mindkető a meleg, trópusi, szubtrópusi vizeket lakja.
A látványalagútban közvetlenül a látogatók feje felett úsznak át a közel 2.5 méteres hatalmas állatok és az őket körülvevő halraj, melyet íjhalak, durbicsok, színes tengeri halak és egy fenséges Napóleonhal alkot.
- Tengeri halak
- Ráják

Techikai információ
A Tropicariumban lévő, mintegy 2 millió liter édes- és sós vizet 8 gigantikus gép megállás nélkül, mintegy 3 óra alatt tisztítja meg. A víz minőségét és összetételét folyamatosan mérik és elemzik számítógépes rendszer segítségével.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *