Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4432Zwettl Stift (Apátság)

Kategória Vallás

Kép album megtekintése

Cím 3910 Zwettl, Stift Zwettl 1.
GPS koordináta N 48.616335,E 15.199862
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.stift-zwettl.at/

e-mail:

info@stift-zwettl.at

Telefon:

+43 2822 20202 17

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-05-10 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2012-10-07Zwettl apátság egyik legjobb a Waldviertelben. Zwettl városon kívül van elhelyezve, felkéri a vendégeket lustálkodásra és gazdag választékát kínálja a lehetőségnek, hogy akár egy napot, vagy hosszabb időt töltsenek el a kolostorban.. Vállalják csoportok számára előzetes kérés alapján, speciális csomagok összeállítását is.

A ciszterci rend a 11. században a bencés reform mozgalom során alakult ki. Egyensúlyba került a szabály az imádságban, a lelki és kétkezi munka értéke. Erős a kötődés a mezőgazdasághoz és az erdőgazdálkodáshoz - a Waldviertelben még a halgazdálkodás is indokolt.

Az évszázadok során, a ciszterci papok képzése Ausztriában folyamatosan fejlődött. Ma a szerzetesek Zwettler szokások szerint, elsősorban a tanácsadó, és valódi oktatási missziót töltenek be az iskolákban és felnőttképzésben.
Az építészeti történetét Zwettlnek a 12. századi alapítástól számítják. Az utolsó nagy átalakítás Abbot Melchior Zaunagg évei alatt (1720-1740) történt.. A különböző stílusok, a román a barokk keverék egy harmonikus egészet képeznek.Figyelemre méltó a középkori kolostor és a korai gótikus kút ház, a román fejezet ház, a harmónia a gótikus templom, az épületek és barokk bútorok, Jörg Breus és Martino Altomonte festményei, Jákob Schletterer szobrai, a torony homlokzatát Josef Munggenast és a Mátyás Steinlen készítették.A könyvtár barokk mennyezeti freskóját Paul Troger készítette, aki az ebédlőben is készített olajfestményt.

Kiállítások 2011
A templom felújítása 2013-ig tart, ezen idő alatt a könyvtár és a kolostor nyitva van és látogatható, speciális tárlatvezetés kérhető a húsvéti 31-től Október végéig, naponta 11.00 és 14,00 óra.A túra során a könyvtárban a látogatóknak, kiválasztott kéziratok kerülnek bemutatásra, mint a közvélemény eddig alig látott. Miután a tematikus kiválasztások gondosan kiválasztottak, a hangsúly elsősorban a könyv művészet bemutatása a középkorban.

Könyvtár és Archívum
A könyvtár helyiség 1730-1732 között épült, Josef Paul építő és Troger Munggenast freskóival díszített jelenetek Hercules életéből. A teret kétszintes galéria kialakítása alkotja.A Zwettl a 12. század óta létezik, ahol a szerzetesek kéziratokban rögítették liturgikus használatra, évkönyveket, az emlékezetes eseményeket a kolostor és a világ életéből, és ingatlan nyilvántartásokban rögzítették a tulajdont és a jövedelmeket. A gazdag kézirat állomány 425 kéziratot őriz a könyvtár és 286 ősnyomtatványt is része a könyvtárnak.Az első napoktól folyamatosan növekvő levéltárában tárolják a kolostor úgynevezett "medve bőre" egy példányát, mint összefoglaló alapítási dokumentumát, az épület történetét és kapcsolatait az alapító Kuenringer családdal. A pompás kötet tartalmazza Kuenringer ismert genealógiát is.

Zwettler Advent 2011
November 10 - December 20 között Európa legszebb mézeskalács ház kiállítása látható az Orangerieben, szervező: Peter Forstner - Hotelbetriebsges mbH.
December 18. 15:00 óra - Karácsonyi koncert a Zwettler Fiúkórus előadásában a Cellariumban.
Recepció Zwettl
Tel: +43 2822 17 20 202
Mobil: 0664 85 69 063
E-mail: info@stift-zwettl.at

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *