Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 10158Schallaburg reneszánsz kastély

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 3382 Schallaburg
GPS koordináta N 48.188621,E 15.355891
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.schallaburg.at/

e-mail:

office@schallaburg.at

Telefon:

+43 2754 6317

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-05-10 - Látogatás dátuma: 2010-10-03 - Utolsó módosítás: 2016-04-01Schallaburg reneszánsz kastély
Semmilyen más régió nem büszkélkedhet annyi várral és kastéllyal mint Alsó-Ausztria (Niederösterreich).

Schallaburg, mintegy 5 km-re Melk-től található, az Alpoktól északra a legszebb reneszánsz kastély. A vár története a középkorra nyúlik vissza, és megmaradt eredeti román formában a kastély és a gótikus kápolna. A Schallaburg vára jellegzetes megjelenési formáját 1572-ben kapta, amikor a virágzó Lose Steiner dinasztia megépítette a kastélyt, amely az olasz Palazzo mintájára készült.

Lenyűgöző sziluettje már messziről látható a mai napig. A Schallaburg nagyvonalú, festői kastély udvarán versenyeket tartottak, a konzolos lépcső a Losensteiner család jólétéről és a művészet szeretetéről tanúskodik, ezt támasztja még alá az egyedi díszítő szobrok sokasága a kétszintes arcade soros folyósokon. A terrakotta mozaik díszítések száma 1600 darab, ezek mitológiai alakokat ábrázolnak, istenek, maszkok és mesés lények, mindez pazar részletességgel.


Múzeumi kiállítások
A Schallaburg várkastély, évente változó kiállítási anygoknak ad helyet. 2010-ben Ausztria 1955-ös államszerződése és Ausztria háború utáni történelme, alapvető változások a 60-as a társadalom, a politika, a gazdaság és a zene, az első leszállás a Holdon, valamint a vietnami háború, a JF Kennedy gyilkosság, a szexuális forradalom és még sok más.


Az étterem
A Schallaburg több mint egy egyszerű kiállítási központ. Két tágas termek és a rusztikus pince nyújt mindenféle események hlyszínt, többek között esküvők, évfordulók, céges partik, lovagi étkezés. Az étterem a kiállítás nyitva tartási ideje alatt non-stop igénybe vehető, az osztrák konyha specialitásaival áll a vendégek rendelkezésére.

Történelmi Rózsakert
Egyetlen más virág nincs, amely a kultúra történetében olyan fontos szerepet játszik, mint a rózsa. Ez a nőiesség, a szerelem és a szépség szimbólum. A reneszánsz divatja volt egy rózsakert. Ebben a kertben találhatók történelmi rózsák, amelyeket az évszázadok során tenyésztettek, hogy megfeleljenek a mai igényeknek: hosszú és dús virágok, intenzív illat és dekoratív megjelenés jellemzi.
A manierista stílulú kertben varázslatos rózsatövek, díszcserjék és növények látványában és a reneszánsz korra annyira jellemző két almafaligetben gyönyörködhetnek a látogatók.


Nyitvatartás 2010. május 1 - november 1.

Kontakt:
DI (FH) Christina Mann
T: 02742/908046-652
F: 02742/908046-610
E: christina.mann@schallaburg.at

Saját vélemény:
Már sok helyen megfordultam Ausztriában, de ekkora látogató tömeggel még soha nem találkoztam. A várkastélyhoz közel, a településen kívűl 6 autó parkoló (ingyenes) áll az érkezők rendelkezésére, de ott jártunkkor még ez is kevésnek bizonyúlt, így a földeken is kijelöltek ideiglenes parkolási helyet.
Kétszer kellett sorban állni, a pénztárnál, és a múzeumi bejáratnál.
Természetesen bankkártyával lehet fizetni a pénztárban és a shoop-ban is.
Magyar nyelvű prospektus is volt.
A Múzeumi területen fényképezés nem megengedett, de a tömeg miatt amúgy sem lehetett volna, a bejáratnál csomagmegörzőbe kell helyezni a hátizsákokat és a nagyobb méretű női táskákat.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *