Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4592Barokk kert - FestSchlossHof

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím SchlossHof
GPS koordináta N 48.214665,E 16.932764
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.schlosshof.at/

e-mail:

office@schlosshof.at

Telefon:

+43 2285 20 000

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-04-21 - Látogatás dátuma: 2021-08-28 - Utolsó módosítás: 2021-08-30http://www.schlosshof.at/cms-hu/index.php?page=der-barockgarten
Barokk kert története
A Hofi kastély rendkívüli pompája nem kis mértékben a March felé hét enyhe lejtésű teraszon elterülő, lenyűgözően tágas kertnek köszönhető. Pompájában és eleganciájában csak kevés európai barokk kert vetekedhetett a Hofi kastély Jenő herceg számára kialakított kertjével. A természet alkotó ereje az ember művészi alkotóvágyával párosulva a tökéletes szépség és harmónia gyöngyszemét hozta létre.

Történelmi források alapján készült rekonstrukció
Történelmi tervek, régi festmények segítségével és szakavatott tájrégészek szakvéleménye alapján időközben messzemenően sikerült újra helyreállítani az idő során fokozatosan letűnt ragyogást:
az örökzöldek, színes kavics és az elegáns virágágyások kombinációjával kialakított íves ornamentika (broderie) ismét eredeti színpompájában és gazdag formavilágában tündököl,
az impozáns kutak és a fenséges szobrok újból egykori barokk pompájukban ragyognak,
a sövények és a kis fák - ugyanúgy, mint több száz évvel ezelőtt - varázslatos, zegzugos kis mélyedéseket és sétalugasokat rejtenek.


http://www.schlosshof.at/cms-hu/index.php?page=garten-heute
A Barokk kert ma
A Hofi kastély barokk kertje szezononként és évente mindig új színekben és új formában pompázik. Az elkövetkező hetekben nem kevesebb mint 35 000 tulipán és nárcisz sárga, narancssárga és piros színekben ragyogó látványos színtengerré varázsolja a kastélyt övező teraszokat. Nem kevésbé megkapóan tündököl az orangerie környéke, ahol a barokk kerti pompa új színvilágba olvad. Jácint, kökörcsin, sáfrány és császárkorona alkotja az impozáns élő virágszőnyeget, amely a rózsaszín, a kék és a lila többféle árnyalatában fogadja a látogatókat.
A teraszos kert: az idén első ízben csodálható meg teljes dimenziójában

2010-ben a barokk kert hetedik teraszán található, történelmi minták alapján helyreállított kútegyüttes is kiegészíti a Hofi kastély festői összképét. Így e kert pompája első ízben csodálható meg teljes dimenziójában. Aprólékos kutató munkával sikerült az elveszettnek vélt díszítő figuráknak is a nyomára akadni, úgyhogy a kutat eredeti formájában állították helyre.
Új díszben a kovácsművészet

Az impozáns és művészi kialakítású kovácsoltvas kapukat is helyreállították. A kútbarlang kapuját és a marchfeldi kaput több mint ezer órás munkával tisztították meg és konzerválták. Ez a két kapu a barokk korból fennmaradt két legértékesebb vaskapu, amelyeket Oegg kovácsművész nagy műgonddal készített a Hofi kastélynak.

A nagy és a kicsi lépcsős vízesés helyreállítása is folyamatban van. A csodálatos szökőkutas vízi játék megnyitója 2010 tavaszán volt.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *