Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4445"Katonakastély"

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 8192 Hajmáskér, Tábori út 14.
GPS koordináta N 47.148232,E 18.026140
Régiół Közép-Dunántúl
Megye Veszprém

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Használat formája: magántulajdon, Nem látogatható!

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-11-16 - Látogatás dátuma: 2017-12-02 - Utolsó módosítás: 2019-11-22Magántulajdonba kerülése miatt, a tulajdonos kérésére törölve a kastéllyal kapcsolatos ismertető anyagot.

1901 és 1910 között épült az egykori császári és királyi tűzőrségi lövőiskola. Kondor Márton és Feledy József építették.

Érdekes történet tartozik hozzá. A bemutató lapján lévő információkat 2007-ben törölnöm kellett a Tulajdonos kérésére, mert zavarta a megvalósítás előtt álló terveit.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, sőt mi több, eltelt 7 év, a kastély állapota azóta csak tovább romlott, a nagy tervek elmúltak, jött közben a pénzügyi világválság és a partner tulajdonos kilépett a vállalkozásból, a project megszakadt, további információim is megszakadtak, ez idő tájt léptem ki a "Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesület"-ből.

Úgy gondoltam, hogy az elévülési időnek vége, így legalább a képeket közreadom, ha már az akkor gyűjtött anyagom sajnos már nincs meg.
A tervek szerint (két tulajdonos), 6 csillagos szállodát képzelt el, a Svéd királyi lovasság meghívásával tartott hatalmas nyitó partival, stb., stb., stb.
Ez a terv "Füsbe ment"!

Ígértem a történetet, íme:
Abban az időben tagja voltam a "Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesület"-nek, egyik egyesületi összejövetelen egy új tag mutatkozott be, Ő lett egy társával (most nem tudom kié) a hajmáskéri "Katonakastély" tulajdonosa, ha jól emlékszem alapítottak ketten egy céget a kastély felújítására. Elmesélte az elképzeléseket, mutatott vázlatokat.
Elmondta, hogy 6 csillagos kastélyszálloda lesz belőle, csupa luxus, ha elkészül a megnyitásra hatalmas ünnepélyt (kastély megnyitót) gondoltak, ahova még a Svéd király is meghívásra kerül.
Lovas Huszárokból álló sorfal, stb., nem is részletezem tovább, hiszen látható az eredmény. Mára még szörnyűbb állapotba került azóta az épület.

Egy-egy mellék épületet az Önkormányzat helyreállított és funkciókat is helyezett bele, de a többsége a melléképületeknek romhalmazzá vált.

A közelben van egy víztorony is, annak más tulajdonosa volt (van még talán ma is), Ő neki is hatalmas elképzelései voltak, de ebből sem lett semmi, állítólag az akkori polgármesterrel való nem jó viszonyuk miatt (?).

Akkor megkérdeztem a Tulajdonost, és mi lesz a kastély tövében lévő több emeletes házzal, melyben romák lakták (lakják?), válasz, nem probléma, már meg is egyezett a tulajdonosokkal, ki lesznek fizetve, kiköltöznek és ledózerolásra kerülnek az épületek.
Az épületek továbbra is állnak lakóikkal együtt, a kastély pedig a rom felé közeledik.
**************************
Ennyi volt a történet.

Facebook-on megjelent album sorozatom:
(1.rész, a kastély külső)
(2.rész, az udvar és a belső)
(3.rész, környezet, víztorony)
(4.rész, felújított épületek 2014)

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *