Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3515Tulln - Alsó-ausztriai tartományi Kert

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím 3430 Tulln, Wasserpark 1
GPS koordináta N 48.329935,E 16.040889
Régiół Kelet-Ausztria
Megye Niederösterreich

Internet:

http://www.diegartentulln.at/

e-mail:

Telefon:

+43 (0) 2272/68 1 88

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-04-26 - Látogatás dátuma: 2011-04-23 - Utolsó módosítás: 2011-04-26A KERT TULLN 2008-ban nyitotta meg kapuit, azóta a kertet 840.000 látogató kereste fel, 10 hektáros területen több mint 50 minta kert kerül bemutatásra, melyeket kerttervező és kertépítő cégek állítanak elő évről-évre.
A folyamatosan növekvő érdeklődés középpontjába „A kertek Alsó-Ausztriában" együttműködését célozza meg, az Alsó-Ausztria kertjeit összesen több mint 2.800.000 látogató keresi fel évente, amely bizonyítja az érdeklődést.A kert szerelmeseinek és a kertészkedés szerelmesei kapnak itt tippeket és ötleteket a saját "zöld" otthonuk kialakításához. A 30 méter magas Acéltorony (Baumwipfelweg), továbbá Alsó-Ausztria legnagyobb kaland és a természeti játszótére és egy csónakázás a Duna holtágán, különleges kalandot kínál az egész családnak.

A KERT TULLN kifejlesztette alapítása óta egyedi európai mintaprojekt. A szigorúan ökológiai bemutatás példa sorát mutatja be Ausztriában és külföldön.A teljes terület szigorúan tartja a "Természet a kertben" előre meghatározott kritériumot: nem könnyen oldódó ásványi trágyák, nem szintetikus kémiai növényvédő szerek és nem tőzeg, azaz változatos növényzet, természetes trágya és komposzt, hasznos élő szervezetek és biológiai eszközök a növényi stabilizációhoz.A KERT TULLN az első hely Európában, amelyben különösen fontos a természet, az ökológia, a fenntarthatóság és a kulturális tájkép az előtérben.

A bemutató kertek
Mintegy 70 partner Kertépítő - professzionális kertészek, faiskolák, kertészeti intézmények, iskolák, egyesületek, sokan közülük Alsó-Ausztriából - egy intenzív tervezési és kivitelezési, színes kaleidoszkóp show kerteket építettek. Több mint 50 tematikus kert , 60-800 négyzetméter méretű területen, javaslatokat tesz a saját pihenő kert építéséhez.

Az Acéltorony ( Baumwipfelweg)
Látványos, magasan a hatalmas régi fák fölé emelkedik, Ernst Maurer az alsó-ausztriai építész tervezte, 30 méter magas a torony, amely bonyolult geometriai alapzatokat vesz fel és több szinttel van kialakítva, benne mozgássérültek és idősek részére lift üzemel.
700 folyóméter korláttal ővezett 201 lépcsőn lehet feljutni és másik irányban 201 lépcsőn lejutni. A korlátok üveg panelekkel vannak határolva, melyek nem csak a biztonságot szolgálják, hanem egyben, az Alsó-Ausztria Prof. Erich Steiner híres szobrász által tervezett metszet díszíti.A torony legfelső szintjéről lélegzetelállító kilátás nyílik a kertekre egészen a Dunáig a rajta átívelő kébelhídig, valamint a körülvevő holtágra és erdőre. Egy napsütéses tiszta időben akár ellátni egészen az Ötscher-ig!
Az Acéltorony műszaki adatai:
Magasság: 34,95 m
Súly: 380 tonna
Acélkábel 2 100 méter
Korlátok hossza: 700 méter
Üveg korlát: 455 nm
Lépcsől fel 201 és le 201

Kalandpark gyerekek részére
Szórakozás és játékok gyereknekGyermekek szívét megdobogtatja a KERT TULLN, mert mindenki megtalálja maga számára a szórakozást, kikapcsolódást. A kialakítás célja az volt, hogy kiterjedt túraútvonalak és számos látnivaló álljon rendelkezésre az egész családnak.A hatalmas hajó roncsa, fa házak és kék bálnák biztosítják a mászást és a csúszást.

Vízi játék
A fogadó épület előtt megépített tóban minden óra 45 perckór, hangulatos vízi játék szórakoztatja a látogatókat. Élvezze néhány percig, a szökőkutak zenére szinkronizált a szemet, és a fület célzó látványosságot.

Csónakázás
450.000 négyzetméternyi Duna ártértől a városközpontig, ez fémjelzi a Tullnt.Az eddig csak kevesek által használt, megközelíthetetlen természetes ékszer, a Tulln, Exhibition Center és a Duna közötti csatorna 2008 májusa óta a páratlan szabadidős és rekreációs terület mindenki számára. Újjáélesztett Duna csatorna természetes különleges élményt - még a mozgásukban korlátozott személyek számára is használható, naponta 13 – 19 óra között, májustól szeptemberig.
Csónakkölcsönzés a személyi igazolvány és 30 EUR letétbe helyezésével vehető igénybe, melyből a visszafizetéskor levonják az igénybe vett idő alapján a bérleti díjat.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *