Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3598Békéscsaba nevezetességei

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Békéscsaba
GPS koordináta N 46.682656,E 21.098514 - nem pontos!
Régiół Dél-Alföld
Megye Békés

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-04-03 - Látogatás dátuma: 2007-03-30 - Utolsó módosítás: 2015-03-05Ha műemlékekben nem is gazdag Békéscsaba, városképi jelentőségű, műemlék jellegű, építészeti értékeket képviselő, hagyományőrző épületeknek, emlékhelyeknek, látnivalóknak egyáltalán nincs híján. A városközpontban áll az ország legnagyobb, klasszicizáló copf stílusban épült evangélikus temploma, amely hangversenyeknek is otthont ad. Vele szemben a még 1745-ben épült, műemlék jellegű evangélikus kistemplom, s ugyanezen a téren az 1899-ben, eklektikus stílusban épített gimnázium épülete, míg kissé távolabb a városcentrum képét az előbbiekkel együtt meghatározó, gótizáló kéttornyú katolikus templom, amelynek építése 1910-ben fejeződött be.

A városközpontban egymásba kapcsolódó terek, így a gimnázium előtti tér, a templomokkal övezett Kossuth tér, az ebből nyíló Szent István tér, majd a főutca erre merőleges sétánya a tetszetős épületek sorával együttesen alkotja a régi városmagot. Ennek egyik fókuszában áll a városháza műemlék épülete, melynek homlokzatát Ybl Miklós tervezte, belső udvara pedig nyári zenés rendezvényeknek ad teret. Ugyanitt emelkedik a Fiume Szálló és a hozzá illeszkedő színház 1877–79-ben elkészült épülete.

Érdekes színfoltja a városnak az évente megrendezésre kerülő Csabai Kolbászfesztivál és a Városházi Esték rendezvénysorozata, amelyek mindenfelé viszik jó hírüket. Békéscsaba több hagyománya a szlováksághoz kötődik – ennek is köszönhető, hogy város ad otthont a Szlovák Köztársaság főkonzulátusának. E példa azt mutatja, hogyan valósulhat meg a hagyományok tiszteletén, ápolásán nyugvó, abból gyökerező fejlődés, előrelépés.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *