Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 6036Maltatal

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Malta
GPS koordináta N 47.078539,E 13.345642
Régiół Közép-Ausztria
Megye Kärnten

Internet:

http://www.verbund.com/tm/de/malta-hochalmstrasse

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-06-27 - Látogatás dátuma: 2017-05-28 - Utolsó módosítás: 2019-11-22Malta tal az azonos nevű Malta településtől indul közel az A10-es autópályától (Salzburg - Villach) egy szurdok völgy, amely teljes hosszában autóval járható, szakaszonként jelzőlámpás irányítás mellett, mivel ezeken a szakaszokon csak egy nyomsáv szélességű a nagyon jó minőségű út, vagy alagút.

A völgy végében egy hatalmas víztároló található, a tó partján nagyméretű, ingyenes parkoló, és egy kör alakú épületben étterem és ásvány kiállítás található.
Vezetéssel a völgyzáró gáthoz kapcsolódó áramfejlesztő üzem is látogatható.
A szurdok völgy fizetős (2013 - 18 Euró/autó), a bejáratánál van egy ajándékbolt. A völgy elején van egy hatalmas vízesés.

Egy különsen jó oldalra találtam a google-ról kiindulva, a zászlókra kattintva fantasztikus panoráma fotókat lehet látni a Google jóvoltából.

A völgyzáró gát végébe telepítettek egy Fotó-Pontot, ahol egy automata (gomnyomásra indul) készít fotót az oda állóknak, melyet utólagosan a dátum és időpont ismeretében le lehet tölteni az internetről: (http://www.verbund.com/tm/de/malta-hochalmstrasse) - http://maltafp.it-wms.com/archive/archive.php?cam=1

Újdonságok 2013
Az éttermi épületet átépítették, kiegészítették egy a parkolóból felvezető résszel, benne liftet helyeztek el, maga az épület így most úgy néz ki mint egy emeletes hajó, a hajó orrában lévő teraszt az étterem használja teraszként, ahonnan az egész víztározó belátható. A völgyzáró gát közepére építettek egy kilátó pontot, amely a gát tetején elhelyezve, alul a nagy semmi látható, félelmetes kimenni rá, mert az alja üveg, azért kimerészkedtem rá, mégha erősen kapaszkodva is a korlátokba.

Maga a völgyzáró gát adatai, magassága: 200 méter, szélessége 600 méter, a gát vastagsága alul 40 méter, felül 17 méter és az építéséhez 1,6 millió köbméter betont használtak fel. A víztározóban 200 millió köbméter vizet tárolnak, melyet elektromos áram előállítására hasznosítanak fel. A gátba szenzorokat építettek be, amelyek éjjel-nappal folyamatosan fiygelik a gát állapotát. Ezeket az információkat a gáton elhelyezett információs pultoknál lévő magyar nyelvű tájékoztatóból tudom (1 Euróért meghallgatható).

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *