Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5931Gróf Degenfeld Kastélyszálló

Kategória Kastélyszálló

Kép album megtekintése

Cím 3915 Tarcal, Terézia kert 9.
GPS koordináta N 48.143744,E 21.334376
Régiół Észak-Magyarország
Megye Borsod-Abaúj-Zemplém

Internet:

http://www.hotelgrofdegenfeld.hu/

e-mail:

hotel@degenfeld.hu

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-12-02 - Látogatás dátuma: 2023-06-01 - Utolsó módosítás: 2023-06-042023.06.01 látogatás beszámolója:
Utolsó látogatásról készült beszámolóm itt nyitható meg

2019.08.18.
Ma betértünk egy ebédre a Kastélyszálló éttermébe, sok vendég volt, a terasz telt-házzal üzemelt pedig már elmúlt 14 óra. Öröm volt, hogy láttunk ismerős arcot, a Pincér is felismert minket, és rögtön egy meglepő hírrel kezdte: új (régi) igazgatója van a Kastélyszállónak Döme Aladár visszatért 8 év távollét után. Találkoztunk is vele és kedves feleségével is, Öröm volt látni régi ismerősként Őket, így most újra visszatért a Nr.:1 élére a Kastélyszálló. A tervek szerint újra lesznek borvacsorás rendezvények is.
Hazafelé autózva letértünk Maklár felé a Stühmer cukrászdába, ahol utolért Döme úr üdvözlő, köszönő e-Mailja, igazán jól esett ez a figyelmesség. Ilyen egy vérbeli Hotel igazgató!

"Kedves Egresi Éva,János!

Köszönjük ,hogy újra meglátogattátok a Hotel Gróf Degenfeld Birtokot.

Tisztelettel

Döme Aladár
Hotel Director"A Degenfeldek egy régi nemesi család. A 13. században tűnnek fel Svábországban. Schwäbisch Gmünd egy városrészének, Degenfeldnek urai, amely nevüket is adta. A Degenfeld család tagjai magas állású politikusok és katonák voltak. A család (házasságok révén) szoros kapcsolatba került Teleki családdal (Degenfeld Miksa felesége, Teleki Anna, Degenfeld Sándor felesége, Teleki Erzsébet), a Tisza családdal (Tisza Kálmán felesége Degenfeld Ilona), a Bethlen családdal (Degenfeld Sándor felesége, Bethlen Ágnes, aki gróf Bethlen Béla lánya).
Degenfeldeket megtaláljuk a legjelentősebb tokaji birtokosok sorában is. Szőleik a határ legértékesebb részein, a déli lejtőkön feküdtek, a város és a tarcali községhatár között.

Degenfeld Imre (1810-1883) tehetséges és előrelátó üzletember volt. A Tokaj-hegyaljai Bormívelő Egyesület egyik megalapítója volt 1857-ben. Tokaj városában is több ingatlan szerzett.

Degenfeld Sándor (1922-), Degenfeld Pálnak (1871-1952) örököse, kárpótlási jegyeket kapott, amelyekkel Tokaj-hegyaljai árveréseken 1994-ben visszavásárolta a szőlőbirtokot, vele együtt a kastélyszálló alapját képező vincellérképző iskola épületét is.
A tarcali pincészet épületegyüttese 1872-74 között épült vincellérképzőnek, melyet Salamin Ferenc, építész tervezett aki Szerencs és környéke főépítésze, Makovec Imre tanítványa, akinek jellegzetes stílusjegyei az óriási boltívek, valamint a fa és üveg kombinálása voltak

1999-ben a család visszavásárolta a Tokaj főterén álló egykor a család tulajdonában lévő, elhanyagolt állapotú Degenfeld Palotát. Európai Uniós támogatással 2001-ben teljes felújítást követően megnyitotta a Degenfeld Palota néven. A ház az elegáns Degenfeld éttermen kívül otthont ad egy pinceborozónak, egy borszaküzletnek, bérelhető irodáknak és bútorozott apartmanoknak, konferenciatermeknek.

A Terézia kert lett a szőlő birtok középpontja, felhasználva a vincellérképző iskola épületét, azt teljesen felújítva, Gróf Degenfeld Kastélyszálló**** néven 2003-ban. nyitották meg. A felújítási munka 2004-ben az Építőipari Nívódíjat "műemlék-helyreállítás, rehabilitáció" kategóriában, nyerte el.

A Gróf Degenfeld szőlőbirtok parkjának közepén, a Terézia parkban, festői környezetben, öreg fák között, gondozott, arborétumszerű parkban található az egykori vincellériskola épületéből átalakított, teljesen felújított, 2003-ban megnyitott Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, amely légkondicionált szobáival és a Gróf Degenfeld lakosztállyal várja vendégeit. Az antik bútorok a régi festmények, a velencei csillárok 19. századi miliőt idéznek fel a szalonban és a könyvtárban. A vendégek kikapcsolódását szabadtéri úszómedence, szauna, fittnes terem, teniszpálya, pincelátogatás bórkotolással és egyéb szabadidős programok biztosítják.
A kastély feletti dombon a szőlő birtok közepén található a jobb sorsot érdemlő 17. századi Terézia kápolnát, mellőle csodálatos kilátás nyílik a Tiszára és a Bodrogra. A Kastélyszálló szeretné megvásárolni és felújítani az Önkormányzattól.

A Gróf Degenfeld Kastélyszálló**** tagja a Small Luxory Hotels of the World nemzetközi szállodaláncnak. A pincészet központjában, a Terézia kert parkjának közepén, festői környezetben, öreg fák között található az egykori kúriából négy csillagos, légkondicionált kastélyszálló, amelyben húsz kétágyas szoba és egy lakosztály várja a vendégeket.

Saját véleményem: egy mondattal tudom jellemezni, semmi hibát nem találtunk! Vendégszeretet, udvariasság, figyelmesség, kiváló minőség (****!) minden tekintetben, fiatalokból álló "csapat", ezek a legfőbb jellemzők.Kiválóan alkalmas a hely kikapcsolódásra, pihenésre, rendezvényekhez, de akár kirándulások kiinduló pontja is lehet. Saját kisbusz, melyet igénybe lehet venni kiránduláshoz, pincelátogatáshoz.
A pincészet megtekintését, és borkóstolást kihagyni vétek!
Felhívom a figyelmet a különleges gasztronómiai rendezvényekre!

Külső hivatkozások:


Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *